Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش تلویزیون الشرقیه در لندن به نقل از شاهدان عینی، معترضان در محله‌های الشعب، البلدیه، الزعفرانیه و الحسینیه گردهم آمدند. با این همه نیروهای امنیتی مسیرهای منتهی به میدان تحریر را مسدود کرده‌اند.

در دومین روز این تظاهرات، معترضان به آتش زدن لاستیک خودرو دست زدند و جمعی از آنان هم خواستار کناره‌گیری دولت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان تجمع‌های کوچکی هم در شهر شمالی کرکوک و استان شرقی دیاله گزارش شده است.

تجمع دوباره معترضان به دولت در حالی است که به گفته فاضل الغراوی، از اعضای کمیسیون عالی حقوق بشر عراق شمار کشته شدگان تظاهرات روز سه شنبه در شهرهای مختلف عراق به سه تن افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه منابع امنیتی مرگ سومین جان باخته در این تظاهرات را بر اثر شدت جراحات عنوان کرده‌اند.

مقتدی صدر، روحانی با نفوذ شیعه در عراق خواستار تحقیق درباره این حوادث شده است.

دیروز (سه‌شنبه اول اکتبر) در پی اعتراضات ضد دولتی، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن جمعیت از گلوله جنگی و گاز اشک‌آور استفاده کردند.

در این اعتراض‌ها ۴۰ تن از نیروهای امنیتی هم مجروح شده‌اند.

مقتدی صدر که پیش‌تر رهبری گروه شبه نظامی جیش المهدی را برعهده داشت در توئیتی نوشت: "سه رئیس باید تحقیقی عادلانه را درباره آنچه در میدان تحریر روی داد انجام دهند."

منظور از سه رئیس، نخست وزیر، رئیس جمهوری و رئیس پارلمان عراق است.

میدان تحریر در مرکز بغداد واقع شده است.

عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق شب گذشته اعلام کرد که "تحقیقاتی حرفه" برای شناخت ریشه این حوادث آغاز شده است.

دیروز هزاران تن از شهروندان بغداد در نزدیکی منطقه حفاظت شده یا سبز در اعتراض به بیکاری، خدمات عمومی ناکافی و فساد تظاهرات کردند.

منطقه سبز محدوده‌ای در بغداد است که ساختمان‌های دولتی و سفارتخانه‌ها در آن واقع شده و از آن به شدت محافظت می‌شود.

این تظاهرات پاسخی بود به فراخوان‌هایی اینترنتی در نخستین سالگرد دولت عادل عبدالمهدی.

سال پیش نیز با فراخوان مقتدی صدر اعتراضاتی شکل گرفت که از مناطق شیعه نیشن جنوب عراق آغاز شد. بیکاری گسترده و نارضایتی از خدمات عمومی در ژوئیه ۲۰۱۸ میلادی سبب بروز اعتراض‌هایی در جنوب عراق شد و سپس به دیگر نقاط این کشور از جمله پایتخت رسید.

در تظاهرات دیروز خواسته‌هایی که سال گذشته مطرح شده بود تکرار شد.

پس از حمله نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به عراق در سال ٢٠٠٣ که به سقوط حکومت صدام حسین منتهی شد، این کشور دائم گرفتار ناآرامی، انفجار، درگیری نیروهای شبه نظامی، جنگ داخلی و همچنین ظهور داعش بوده که چند سال بخش‌های بزرگی از خاک عراق را در اشغال داشت.

به گفته نهاد شفافیت بین‌الملل که کشورها را از نظر فساد مالی رده‌بندی می‌کند عراق دوازدهمین کشور دنیا از نظر فساد مالی و اداری است.

منبع: بی بی سی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بغداد عراق تجمع اعتراضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۵۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی پس از اعتراضات گسترده دانشجویی در این کشور در حمایت از غزه که به خشونت و بازداشت شمار زیادی از دانشجویان منجر شده است، گفت که این اعتراضات او را وادار به تغییر سیاست آمریکا در منطقه نکرده است!

اعتراضات در دانشگاه‌های سراسر آمریکا روزهاست که پرتنش دنبال می‌شود و معترضان از برچیدن چادرهایی که در محوطه دانشگاه در حمایت از غزه برپا کرده‌اند، خودداری کرده و در نتیجه مدیریت دانشگاه‌ها خواستار ورود نیروهای امنیتی به داخل محیط‌های آموزشی شدند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از التهابات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا، در کاخ سفید گفت: اعتراضات در دانشگاه‌ها دو اصل بنیادی آمریکا را به بوته آزمایش گذاشت؛ نخستین اصل حق آزادی بیان و تجمع صلح‌آمیز و دومین اصل حاکمیت قانون است.

وی مدعی شد: هر دو باید حفظ و رعایت شوند. ما کشوری استبدادی نیستیم که مردم را ساکت و مخالفان را سرکوب کنیم. در عین حال، کشوری بی‌قانون هم نیستیم. جامعه‌ای مدنی هستیم و نظم باید حرف اول را بزند!

بایدن بدون اشاره به اعتراضات صلح آمیز دانشجویان که با برپایی چادر و شعارهای حمایتی از غزه، دست به تجمع و تحصن زده‌اند، مدعی شد: مخالفت ضرورت دموکراسی است اما مخالفت نباید به هرج‌ومرج و محروم کردن دیگران از حقوقشان منجر شود تا حدی که دانشجویان قادر به پایان ترم و تحصیلات دانشگاهی نشوند!

ادعاها و اظهارات بایدن درباره اعتراضات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در حالی است که نیروهای امنیتی و پلیس این کشور با ورود خشونت‌آمیز به داخل دانشگاه‌ها، از گاز اشک‌آور و باتوم برای متفرق کردن معترضان استفاده و شمار زیادی را بازداشت کرده‌اند.

بایدن در ظاهر چند باری از اقدامات تل‌آویو انتقاد کرده اما واشنگتن هرگز تامین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را متوقف نکرده است. جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه در حالی وارد هفتمین ماه می‌شود که اشغالگران تاکنون بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را که عمدتاً زنان و کودکان هستند، به شهادت رسانده است.

کد خبر 6095318

دیگر خبرها

  • واکنش بایدن به اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • افزایش آمار بازداشت معترضان به ۲هزار نفر در دانشگاه‌های آمریکا
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست مقابل وزارت جنگ تل‌آویو
  • اعتراضات روز کارگر و مخالفت با جنگ غزه در سراسر آلمان
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه
  • شمار دانشجویان دستگیر شده در دانشگاه‌های آمریکا به بیش از هزار نفر رسید
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • خیزش دانشجویی حمایت از غزه به کشور عربی رسید
  • مادورو سرکوب تظاهرات دانشجویان آمریکایی را محکوم کرد